Opbrengst fietsactie € 3800!

15 november 2016

Op 28 juli beklommen Wouter Eijkman en zijn fietsmaatje Koen van Cuijck tot drie maal toe de Mont Ventoux in Frankrijk. Op zaterdag 12 november heeft in Nijkerk naar aanleiding van deze actie de feestelijke overhandiging van een prachtige cheque  ten bate van onderzoek naar HME-MO plaats gevonden.

Initiatief
Initiatiefnemer Wouter Eijkman, zelf ook patiënt,  vindt dat er voor deze aandoening meer aandacht en onderzoek moet komen. Omdat hij een enthousiast wielrenner is, kwam hij op het idee om een aantal keren gesponsord de Mont Ventoux op te fietsen. Ook organiseerde hij een spinning marathon voor dit doel. Via de Facebook pagina Route Cinglé du Ventoux voor HME-MO heeft hij zijn actie uitgebreid gepromoot.

Landelijke aandacht
Op het punt van aandacht voor de aandoening is Wouter geslaagd in zijn opzet: het tv programma Kruispunt heeft opnames gemaakt van zijn tocht berg op. De uitzending op 25 september resulteerde in een flinke toename van het aantal bezoekers van de website voor deze ziekte: www.hme-mo.nl.
De uitzending zelf is nog te zien op: http://tvblik.nl/kruispunt/de-mythe-van-de-mont-ventoux

Financieel succesvol
Ook in financieel opzicht is zijn actie een succes geworden. Er is een bedrag van maar liefst 3800,- euro ingezameld voor het Onderzoeksfonds HME-MO.

Speciale trainingsrit
Als aanloop naar de tocht in Frankrijk hebben Wouter en Koen met nog 18 fietsmaten op 4 juni een tocht gereden die begon bij het OLVG in Amsterdam (het expertisecentrum voor HME-MO) waar veel klinisch onderzoek wordt gedaan en het merendeel van de HME-MO patiënten in behandeling zijn. Het eindpunt was de afdeling Pathologie van het LUMC in Leiden (daar wordt onderzoek op celniveau gedaan naar de aandoening). De route liep ook langs Utrecht waar op dat moment de landelijke dag van de HME-MO Vereniging plaats vond. Tijdens deze dag heeft Wouter verteld over zijn motivatie om met deze actie te beginnen en iedereen opgeroepen er bekendheid aan te geven.

Deel deze pagina Tweet plaatsen Update plaatsen Bericht plaatsen Update plaatsen