Wetenschappelijk onderzoek

De HME-MO Vereniging initieert en werkt mee aan wetenschappelijk onderzoek. Patiënten met HME-MO en hun relaties werken hieraan regelmatig mee. In de afgelopen jaren is er al erg veel onderzoek gedaan op het gebied van HME-MO. Met name de leden van de Medisch Advies Raad van de HME-MO Vereniging voeren zelf wetenschappelijk onderzoek uit of zijn hierbij betrokken. In het besloten ledendeel zijn diverse onderzoeksrapporten te vinden.

Onderzoek HME-MO en de gevolgen hiervan in Nederland

Het onderzoekproject “Onderzoek naar Hereditaire Multiple Exostosen/Multiple Osteochondromen en de gevolgen hiervan in Nederland” (de Lange/Ham) is in 2008 afgerond.

Klinisch orthopedisch onderzoek OLVG in Amsterdam

In het OLVG in Amsterdam (dr. J.S. Ham, drs. A. v.d. Zwan) wordt veel klinisch orthopedisch onderzoek gedaan bij patiënten met HME-MO.

Genetisch onderzoek Centrum Medische Genetica Universiteit Antwerpen

In het Centrum Medische Genetica van de Universiteit Antwerpen (Prof.dr. W. Wuyts) vindt veel onderzoek plaats op het gebied van de genetica.

Onderzoek Pathologie in het LUMC

Vanuit het Leids Universitair Medisch Centrum wordt op de afdeling Pathologie veel onderzoek gedaan op het gebied van bottumoren. Hier zetelt ook het voorzitterschap van de Nationale Bottumoren Commissie (voorzitter is Prof.dr. Pancras C.W. Hogendoorn).

Deel deze pagina Tweet plaatsen Update plaatsen Bericht plaatsen Update plaatsen